בריחת שתן אצל גברים לאחר ניתוח ערמונית

בריחת שתן אצל גברים לאחר ניתוח ערמונית

ניתוח הערמונית הוא אחד הניתוחים המבוצעים ביותר בקרב גברים בגילאי 50 ומעלה

אחת מתופעות הלוואי היותר נפוצות של הניתוח היא בריחת שתן. להלן מידע על התופעה ואפשרויות הטיפול השונות

ניתוח הערמונית או בשמו הנוסף, ניתוח פרוסטטה, הוא ניתוח שעוברים גברים רבים במטרה לטפל בהגדלה השפירה של בלוטת הערמונית. כחלק מתהליך טבעי של הזדקנות הגוף הגברי, נוטה הערמונית לגדול עם השנים.

50% מקרב הגברים בגילאי 50 ומעלה עלולים לסבול מגדילתה הטבעית של בלוטת זו. בעקבות גדילתה היא עלולה ללחוץ על צינור השופכה, וכתוצאה מכך עלולות להיגרם מספר בעיות בריאותיות כגון: היווצרות אבנים בשלפוחית, אי ספיקת כליות וזיהומים בדרכי השתן.

אחת מתופעות הלוואי עליהן מתלוננים רבים מאותם גברים היא תכיפות גבוהה במתן שתן, גם במהלך הלילה, דבר הגורם לפגיעה בשינה ובאורח החיים בכלל.

בריחת שתן אצל גברים לאחר ניתוח ערמונית

כיצד הניתוח עשוי לפתור את הבעיה?

במהלך הניתוח, אשר נמשך כשעה וחצי, מסירים באופן חלקי או באופן מלא את הערמונית, תלוי בגידול שלה. בשני סוגי הניתוחים, למרות שמדובר בפגיעה באיבר חיוני כל כך, נשמרת מערכת הרבייה והתפקוד התקין שלה עד כמה שאפשר, בין היתר בזכות טיפולים מתקדמים.

לאחר תקופת ההחלמה מהניתוח, מדווחים המטופלים על הקלה בסימפטומים שהרגישו קודם לכן, בין היתר בצורך התכוף במתן שתן.

בריחת שתן לאחר הניתוח

תהליך ההתאוששות מהניתוח עשוי להימשך זמן לא מועט – לעיתים עד מספר שבועות, במהלכו אחת מתופעות הלוואי היותר נפוצות היא בריחת שתן. זהו מצב של איבוד שתן באופן בלתי רצוני העשוי לקרות במהלך התעטשות, שיעול או מאמץ גופני. תופעה זו קורית כיוון שבמהלך הניתוח נעשית פגיעה במנגנון הפרוקסימלי של הסוגר.

מהי שכיחות התופעה?

שכיחות התופעה היא בגדר תעלומה. ישנם מחקרים אשר לפיהם התופעה נעה סביב ה10% מהמטופלים, וישנם מחקרים בהם דווח על 90% מהגברים. ככל הנראה, המספר הנכון הוא איפשהו באמצע.

כמו כן, על פי מחקר שנעשה בקרב קרוב ל-4000 גברים שעברו את ניתוח הערמונית, כשליש מהם דיווחו על בריחת שתן שאילצה אותם לעשות שימוש בפדים לבריחת שתן לגברים או תחתוני ספיגה לגברים.

מה ניתן לעשות כדי לצמצם אותה?

מבחינה התנהגותית – להימנע מצריכת אלכוהול וקפאין או לצמצם את הכמות, לבצע תרגילים לחיזוק שרירי רצפת האגן והכי חשוב – להפסיק את שתיית הנוזלים כשעתיים לפני השינה.

בנוסף, ניתן להתייעץ עם רופא לגבי תרופות המכילות מרכיבים של אי נקיטת שתן, ובמקרים בהם מדובר בדליפת שתן משמעותית ישנם ניתוחים נוספים ומתקדמים יותר לטיפול בבעיה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *